Villanyszerelő árak

4.5/5 - (215 votes)

A villanyszerelő árak 2024 ben részben az anyagok minőségétől, részben a kivitelezés minőségétől, pontosságtól, megbízhatóságtól  függ, ezért van különbség az árajánlatok között.

Az általam használt anyagok Schneider, Hager, Hensel, igény szerint Legrand. Ezek jó minőségi, megbízható villanyszerelési anyagok, ezektől függenek a villenyszerelő árak. A lakásfelújítás villanyszerelés 2024 –ben „kiállásos” számolással dolgozok, mert pontosabb és korrekt árat tudok így meghatározni. A normál lakás villanyszereléskor vagy családi ház villanyszerelését 2024-ben 10200.- tól / kiállással számolhat, normál igények esetén. Sokan nem írnak tájékoztató villanyszerelő árakat sem, aki szereltetni szeretne annak elsődleges információt jelenthet! Nem mindig a legolcsóbb ajánlat lesz a befutó, sok múlik a rugalmasságon, szakmai háttéren, informatív, érthető, gyors ügyintézesen is.

Amikor a villanyszerelő árajánlatot készít

pl. egy panellakás villanyszerelésekor, a hálozat elektromos felújításnál első szempont a vezeték nyomvonalak tervezése, majd az elektromos kiállások összesítése, az áramkörök kiosztása. A szempontokat összesítve, feldogozva lehetséges egy villanyszerelési árajánlatot készíteni. Készítettem is egy online árajánlat készítő modult is amit egy kis lakás hálózat felújításkor tud használni. Az elektromos hálózat felújítás árhoz számoljuk össze az új elektromos kiállásokat az alábbi csoportosítás szerint : ( dugaszoló aljzat, tv, telefon, kapcsoló, termosztát, lámpa), ezután kattintson az villanyszerelő kalkulátor menüpontra és a kapott adatokat, írja be a villanyszerelés kalkulátor üres mezőibe, majd nyomjuk meg a Számolás gombot ami után egyből kiírja a tájékoztató jellegű összeget. Villanyszerelő munkadíjak függenek a falazat típusától, tégla vagy panellakás? Nem mindegy, a panellakások hálózatfelújítása sokkal nehezebb feladat, ott dupla szigetelésű kábeleket használunk a rendszer felújításakor. A munkavégzés két ütemben történik: Alapszerelés amiben a horonymarástól a dobozok lekötéséig végezzük el a munkát. Gyakorlatilag ezek után már csak a szerelvényezés marad el. Az üzembe helyezés, szerelvényezés a festés, és a burkolás után következik.

A villanyszerelő árak

és a villanyszerelés árak elengedhetetlenek a lakásfelújítás vagy a családi ház építése során. Az árak azonban nagyon változóak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú hálózatot szeretnénk kialakítani, milyen típusú falakat kell áttörni, mennyi kiállásra van szükségünk, és még számos más tényezőtől függenek.

Az árak mellett azonban számos más tényezőt is figyelembe kell venni, amikor villanyszerelőt választunk. Fontos, hogy az adott szakember megfelelő szakmai háttérrel rendelkezzen, rugalmas legyen, és gyorsan és hatékonyan tudjon dolgozni.

Az árak és a szolgáltatások mellett fontos az is, hogy az adott szakember jól kommunikáljon, és képes legyen az adott feladatot érthetően és gyorsan elvégezni, megfelelő szakmai és céges múltja legyen.

 • Amennyiben a legolcsóbb villanyszerelőt keresi, kérem ne is olvasson tovább, nem tartanám fel az idejét.

A villanyszerelés az épületek egyik legfontosabb eleme, mivel szinte minden szobában és helyiségben szükség van elektromos áramra. A villanyszerelés árak 2023-ban, sok tekintetben hasonlóak maradnak az előző évekhez képest, de vannak olyan tényezők, amelyek befolyásolják az árakat. Az anyagárak, a munkaerőköltségek és az új technológiák mind hatással lehetnek a villanyszerelő árakra.

A villanyszerelési árak nagyban függenek a felmerült feladatok típusától, valamint a munkálatok bonyolultságától is. A panelházakban való villanyszerelés, mint említettük, általában nehezebb és bonyolultabb feladat, mint a téglaépítésű lakásokban való munkavégzés, mivel a panelek szerkezete és a falak vastagsága miatt más típusú kábeleket, és speciális eszközöket kell használni.

Ezen kívül az is befolyásolja a villanyszerelési árakat, hogy milyen típusú és mennyiségű elektronikus eszközt szeretne a megrendelő telepíteni, illetve hogy milyen típusú és minőségű anyagokat szeretne felhasználni a munkálatokhoz

Fontos megemlíteni, hogy a villanyszerelési árak tartalmazzák az anyagköltséget is

ami azt jelenti, hogy a megrendelőnek nem kell külön beszereznie a szükséges anyagokat, ez azonban nem jelenti azt, hogy a legdrágább anyagokat kell választani. A tapasztalt villanyszerelők az ár és minőség arányát szem előtt tartva választják ki az anyagokat.

A  villanyszerelők fix árakat kínálnak bizonyos típusú munkákra, például az új elektromos kiállások vagy kapcsolók beépítésére. Az árakat befolyásolja az is, hogy milyen típusú garanciát nyújt a villanyszerelő a végzett munkára, illetve hogy milyen típusú számlázási módot kínálnak.

Azonban az árakat nem csak a lakás típusa és mérete befolyásolja, hanem a villamos hálózat és az elektromos rendszerek állapota is. Ha például a régi vezetékek és eszközök kicserélésre szorulnak, akkor ez szintén növeli a költségeket.

Az árakat befolyásolja a munkavégzés időtartama is, amely szintén változó lehet, attól függően, hogy milyen méretű a lakás és milyen bonyolult a telepítés. A villanyszerelő árak változhatnak az alkatrészek és az anyagok árának függvényében is. Az árak változhatnak az egyes villanyszerelő cégek között is, attól függően, hogy milyen felszereléssel rendelkeznek, mennyire tapasztaltak és milyen szakértelemmel rendelkeznek.

Ami az anyagokat illeti, a legjobb minőségű anyagok általában drágábbak, de a magasabb árak ellenére hosszabb ideig tartanak és megbízhatóbbak. Az ilyen anyagok használata növeli az árakat, de hosszú távon megtérülő befektetés lehet.

Fontos tudni

hogy a villanyszerelő árak nem tartalmazzák a tervezés és a dokumentáció költségeit. Ezek általában külön számítanak fel, és az árakat befolyásolhatja a tervezett munkák összetettsége és a dokumentáció minősége is.

A 2023-as villanyszerelő árak változóak és függenek a lakás típusától, méretétől, az elektromos rendszer állapotától, a munkavégzés időtartamától, a használt anyagok minőségétől és az egyes villanyszerelő cégek közötti különbségektől. Az árak előzetes árajánlat alapján számíthatóak ki, amelyek általában kiállásos számítással történnek.

Azonban, ha az otthonunk villanyszerelése idővel elavult, és átfogóbb átalakításra van szükség, akkor az árak is emelkedhetnek. Ez különösen igaz azokra az otthonokra, amelyeket régebben építettek, és amelyek nem felelnek meg a modern elektromos szabványoknak. Ha az otthonunkban például nincs elegendő aljzat, vagy nem megfelelő a villamos teljesítmény, akkor a teljes hálózat átalakításra szorulhat. Ebben az esetben a villanyszerelőnek általában számítania kell az új áramkörök telepítésével, a vezetékek cseréjével, a kapcsolók és aljzatok beépítésével, valamint az új villamos szekrények telepítésével kapcsolatos költségekkel is.

Kapcsolat:

Telefon: 06 30 321 58 69

Kérjen díjmentes villanyszerelő árajánlatot és felmérést lakása, háza villanyszerelésére:

A megadott adatokat, harmadik személynek nem adom ki.

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet (kötelező)

  Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót a GPDR őrület miatt a "Küldés" gomb megnyomásával.