Panel villanyszerelés

4.3/5 - (187 votes)

A régi panel lakások villanyszerelését is vállaljuk. Több féle kivitelezési mód van rá a mai kornak megfelelően.

Lakásfelújítás első lépései közt van a villanyszerelés, mivel a falakat marjuk így nem festés után kell elvégezni ezt a feladatot. Falhorony marás 1-1,5 cm mélyen történik, itt is új réz falkábelre cseréljük ki a vezetékrendszert. Új 3 szor árnyékolt koax tv kábelt helyezünk be, vagy az új üvegszálat amit a szolgáltató biztosít, és mellé akár Cat5e utp számítógépes kábelt.

Létezik olyan építésű panelvillanyszerelés, ahol gégecsőben futnak a kábelek, itt megpróbálható áthúzni az új vezetéket, de sajnos 50% az esély rá hogy sikerül. Vékony falazatoknál viszont MMfal vagy Mfal  kábelt használtak a panellakásoknál, itt csak újravésve oldható meg a vezeték csere. Könnyítés lehet ha az előszobában álmennyezet készül. A mennyezet-oldalfal csatlakozásához nagyobb takaródísz lesz elhelyezve, ez eltakarja a víszintesen futó kábeleket. Nem a padlóba vagy a szegélynél visszük el a vezetéket, annak nem ott a helye.

Panel villanyszerelés
Panel villanyszerelés
Panel villanyszerelés
Panel villanyszerelés

Valahol vannak erre előre kialakított horony, de ez nem sok logikával lett kialakítva, így csak részlegesen használható.

Sajnos a szobai konnektorokat a szegély alatt vezették a fal és a padló csatlakozásánál, itt biztos új marást kell készíteni.

A panel villanyszerelés kicsit költségesebb a téglafalazatú lakásoknál, több a fal megmunkálási idő és erősebb gépek szükségesek hozzá.

Stabil elektromos hálózat a cél

Panellakás villanyszerelés után, amennyiben mi szereljük az új hálózatot, kapunk egy stabil , használható, terhelhető, bővíthető, elektromos rendszert. A mai igényeket teljesen kiszolgálja, és  30-40 évig nem kell hozzányúlni a vezetékekhez. Nem kell aggódni a régi alu kábelek miatt, ami tűzveszélyesek lehetnek a kötések miatt, vagy mert eltörnek a vezetékek egy konnektor, kapcsoló csere alkalmával, ezeket teljesen feszültségmentesítjük. Vannak olyan “villanyszerelők” akik részben benthagyják az aluvezetéket, sőt még a youtubra is feltöltik. Na ez a legveszélyesebb egy hálózatban, ha össze van keverve a az alu-rézzel. Elindul egy kémia reakció ami a két anyag kontak felületét elkezdi csökkenteni, majd a terhelés függvényében itt fog melegedni, esetleg elégni a vezeték. A kivitelezési idő kb: 1-1,5 hét alapszerelés, majd 1-2 nap a szerelvényezés, persze minden az elektromos kiállások számától, extra igények idejétől függ.

Panel lakás villanyszerelés
Panellakás villanyszerelés
Panel lakás villanyszerelés után
Panel lakás villanyszerelése
Panel lakás villanyszerelés
Panel lakás villanyszerelés

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet (kötelező)

    Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót a GPDR őrület miatt a "Küldés" gomb megnyomásával.