Villanyszerelés felújítás régi lakásban

4.5/5 - (214 votes)

Tudja Ön hogy hány lakás gyullad ki , mert a régi Al MM-falvezetékek (vakolatba elhelyezett kettős szigetelésű alumínium vezeték) elöregedtek, és tűzveszélyesé váltak?

A villanyszerelés lakásfelújítás-nál az első lépések közt található.

Azt tudta hogy a mai konyhai terhelés, szobai gépek terheléseit nem bírják el a 70-80-as években készült panel lakások villanyszerelése ?

Az akkori max 1 robotgép a konyhába és a Tv+porszívót elbírta a hálózat, de a mai igényeket nem szolgálja ki sokáig.

Például az MCU 1,5 mm2 réz vezeték 13 Ampert bír el ami 3500 watt terhelést jelent. Alumínium vezetékből 2,5 mm2 keresztmetszetre van szükség ugyanilyen terhelésre.

 villanyszerelés felújítás mmfal vezeték
mmfal vezeték
Áramkörök elosztása

Az áramkörök száma se elegendő már, a 2-3 biztosítékkal egy kis lakást lehet problémamentesen üzemeltetni. A budapesti lakások villanyszerelésével lakásfelújításkor átlagosan hetente keresnek meg csak engem, pedig van néhány vállalkozó ebben a szakmában.  A lakás hálózat felújítása, majdnem minden esetben szükséges.  Villanyszerelőként azt látom, hogy nagyon sok a szakszerűtlen bekötés, ami akkor derül ki amikor már nincsen feszültség valamelyik konnektorban, és feltárás után elégett vezetékek fogadnak. Pont az ilyen barkácsolás megszűntetése miatt tanácsos az elektromos hálózat felújítás, mert a szekszerűtlen kialakítás, életveszélyes.
Amikor a hálózatot felújítjuk a gyengeáramú hálózatot is bemarjuk a falba, mint a  tv, telefon, internet, riasztó rendszer, kamera rendszer.

Vezeték áthúzása

A villanyszerelés lakásfelújítás elengedhetetlen része, a régi lakások elektromos  vezetékek áthúzása is szóba jöhet, amennyiben a vezetékek csőben futnak, ilyenkor a lakás elektromos vezetékeit cseréljük ki áthúzva a már meglévő csőrendszerbe. A panellakás villanyszerelése már komolyabb feladat, ott kettős szigetelésű kábeleket használunk a lakás villanyszerelésnél. A kivitelezése is drágább, mert több időbe telik.  Ahol az elosztó elhelyezkedik, ott lehetséges plusz cső elhelyezése, a plusz áramkörök kialakítása miatt.  Előfordulhat a lakás sarok részeit meg kell bontani, mert a toldások, könyök részénél nem tud átmenni az új elektromos réz vezeték, ami vastagabb és pár szállal több mint ami a régi hálózatkor benne volt.

A régi lakásokban gyakran szükség van a villanyszerelés felújítására, mivel az évtizedek alatt elavult elektromos rendszerek már nem felelnek meg a mai biztonsági és energiahatékonysági előírásoknak. Az ilyen típusú felújításokra szakemberekre van szükség, akik értik az elektromos rendszerek működését és a villanyszerelés művészetét.

A lakás villanyszerelés

során  figyelembe veszem a lakás elrendezését és az elektromos berendezések elhelyezkedését, és ez alapján történik áramkörök kiosztása. Az áramkörök megfelelő kiosztása nélkül a lakásban az elektromos eszközök nem fognak megfelelően működni, illetve nem biztonságosan lehet őket használni.

A régi lakásokban az áramkörök elosztása általában nem felel meg a mai szabványoknak, és ezért fontos a villanyszerelés felújítása. Az új áramkörök kiosztása a lakás méretétől és az elektromos berendezések számától függ. Figyelembe veszem a lakás elrendezését és az elektromos fogyasztók helyét, és ezek alapján döntök az áramkörök számáról és kiosztásáról.

A régi lakásokban gyakran előfordul, hogy az elektromos vezetékek elavultak, a kapcsolók és aljzatok rossz állapotban vannak, és a lakásban található elektromos berendezések nem felelnek meg a mai szabványoknak. A lakás villanyszerelése során ezeket az elavult elemeket ki kell cserélni, hogy biztonságos és hatékony elektromos rendszer jöjjön létre.

A régi lakásokban

való villanyszerelés felújítása fontos és elengedhetetlen feladat, melyet szakemberekre kell bízni.

Az elektromos hálózat kiépítése egy új lakásban viszonylag egyszerű feladatnak tűnhet, de ha egy régi lakást kell felújítani, akkor már bonyolultabb helyzet áll elő. Régebbi épületekben gyakran találkozunk elavult  elektromos rendszerekkel, amelyek problémát okozhatnak az otthonok biztonságában és funkcionalitásában.

A régi lakások elektromos felújítása során fontos megjegyezni, hogy az áramkörök modernizálása és korszerűsítése nem csak a biztonságot és funkcionalitást javítja, hanem az energiahatékonyságot is növeli. A modernizált elektromos rendszer csökkenti a villamosenergia-fogyasztást, és segít a lakóknak csökkenteni a villanyszámlájukat.

A lakás villanyszerelés fontos és komplex feladat, és a régi lakások felújítása különösen kihívást jelenthet. Ezért fontos, hogy szakemberrel dolgozzunk együtt, aki tapasztalattal rendelkezik a régi épületek elektromos felújításában.

A lakás villanyszerelő megfelelően felkészült és képzett, hogy felismerje az elavult elektromos rendszereket és azokat korszerűsítse.

A régi lakások elektromos felújítása

sok tapasztalatot és szakértelmet igényel, mivel az ilyen lakásokban gyakran előfordulnak elégtelen vagy elavult elektromos rendszerek. Az ilyen felújítások során azonban sok előny is van, mint például az energiahatékonyság javítása és a korszerűbb technológiák bevezetése, amelyek hosszú távon jelentős megtakarítást jelenthetnek az energiaköltségekben. A megfelelő tervezés és szakszerű kivitelezés révén a régi lakások elektromos rendszereit modernizálhatjuk és biztonságosabbá tehetjük.

Összességében elmondható, hogy a régi lakások villanyszerelése kihívást jelenthet a villanyszerelők számára.

Kapcsolat:

Telefon: 06 30 321 58 69

Kérjen díjmentes árajánlatot és felmérést lakása, háza villanyszerelésére:

A megadott adatokat, harmadik személynek nem adom ki.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet (kötelező)

    Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót a GPDR őrület miatt a "Küldés" gomb megnyomásával.