Villanyszerelés felújítás régi lakásban

4.6/5 - (186 votes)

Tudja Ön hogy hány lakás gyullad ki , mert a régi Al MM-falvezetékek (vakolatba elhelyezett kettős szigetelésű alumínium vezeték) elöregedtek, és tűzveszélyesé váltak?

A villanyszerelés lakásfelújítás-nál az első lépések közt található.

Azt tudta hogy a mai konyhai terhelés, szobai gépek terheléseit nem bírják el a 70-80-as években készült panel lakások villanyszerelése ?

Az akkori max 1 robotgép a konyhába és a Tv+porszívót elbírta a hálózat, de a mai igényeket nem szolgálja ki sokáig.

Például az MCU 1,5 mm2 réz vezeték 16 Ampert bír el ami 3500 watt terhelést jelent. Alumínium vezetékből 2,5 mm2 keresztmetszetre van szükség ugyanilyen terhelésre.

 villanyszerelés felújítás mmfal vezeték
mmfal vezeték
Áramkörök elosztása

Az áramkörök száma se elegendő már, a 2-3 biztosítékkal egy kis lakást lehet problémamentesen üzemeltetni. A budapesti lakások villanyszerelésével lakásfelújításkor átlagosan hetente keresnek meg csak engem, pedig van néhány vállalkozó ebben a szakmában.  A lakás hálózat felújítása, majdnem minden esetben szükséges.  Villanyszerelőként azt látom, hogy nagyon sok a szakszerűtlen bekötés, ami akkor derül ki amikor már nincsen feszültség valamelyik konnektorban, és feltárás után elégett vezetékek fogadnak. Pont az ilyen barkácsolás megszűntetése miatt tanácsos az elektromos hálózat felújítás, mert a szekszerűtlen kialakítás, életveszélyes.
Amikor a hálózatot felújítjuk a gyengeáramú hálózatot is bemarjuk a falba, mint a  tv, telefon, internet, riasztó rendszer, kamera rendszer.

Áramkörök elosztása

A villanyszerelés lakásfelújítás elengedhetetlen része, a régi lakások elektromos  vezetékek áthúzása is szóba jöhet, amennyiben a vezetékek csőben futnak, ilyenkor a lakás elektromos vezetékeit cseréljük ki áthúzva a már meglévő csőrendszerbe. A panellakás villanyszerelése már komolyabb feladat, ott kettős szigetelésű kábeleket használunk a lakás villanyszerelésnél. A kivitelezése is drágább, mert több időbe telik.  Ahol az elosztó elhelyezkedik, ott lehetséges plusz cső elhelyezése, a plusz áramkörök kialakítása miatt.  Előfordulhat a lakás sarok részeit meg kell bontani, mert a toldások, könyök részénél nem tud átmenni az új elektromos réz vezeték, ami vastagabb és pár szállal több mint ami a régi hálózatkor benne volt.

Miért válasszon engem?
Ön szeretne biztonságba tudni otthonát
Ha “olcsón” szereltet az lesz a legdrágább
Nemet mondok erre a kérésre “Mester csinálja meg a feléből a felújítást, elég csak a biztosítékot megpatkolni”
Folyamatosan a legjobb beszerzési forrást keresem
Villanyszerelő szakemberrel érdemes dolgoztatni!!

Kapcsolat:

Telefon: 06 30 321 58 69

Kérjen díjmentes árajánlatot és felmérést lakása, háza villanyszerelésére:

A megadott adatokat, harmadik személynek nem adom ki.

    Név (kötelező)

    Email cím (kötelező)

    Tárgy

    Üzenet (kötelező)

    Elolvastam és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót a GPDR őrület miatt a "Küldés" gomb megnyomásával.